2014. január 14., kedd

5 ok arra, hogy a felhőben tárold az adataidat

Ma már egyre gyakrabban hallani a "felhő alapú adattárolás" kifejezést. De mi is ez, és miért jó neked?
Akkor most hol is vannak a dolgaim, ha a felhőben tárolom őket?

No, nem arról van szó, hogy fogod a merevlemezed, és fellövöd az égbe. Informatikai nyelvben a felhő az Internetet magát jelenti. Tehát ha a dolgaidat a felhőben tárolod, az annyit jelent, hogy valahova feltöltöd az Interneten egy tárhelyre, és ott tárolod őket. Ennyi az egész.

Általában ha ezt a kifejezést hallod, akkor nagyobb mennyiségű adat tárolásáról beszélnek, leginkább archiválási céllal, de tulajdonképpen ha már egy dokumentumot, képet, zenét, bármit feltöltöttél az internetre, akkor azt a felhőben tárolod.

Miért tároljak a felhőben?

1. Ez is egy lehetőség arra, hogy a fájljaid biztonságban legyenek arra az esetre, hogy ha otthon a merevlemezed hirtelen tönkremegy, vagy leég a ház, stb. A legfontosabb fájlokról mindig kell, hogy legyen a számítógéptől elkülönítve egy másolat. Ezek azok a fájlok, amiket sajnálnál, ha elvesznének. Nekem például ilyenek például a családi fényképek. Legalább 13 évre visszamenőleg vannak képek a gépemen, és valószínűleg beleőrülnék, ha valami baj lenne velük, mert a legtöbb csak digitálisan van meg, mostanában keveset hívunk elő.

2. Bármit feltölthetünk: Képeket, zenegyűjteményünket, dokumentumainkat.

3. Sokat utazol, és szeretnél bizonyos fájlokat mindig elérni? Ahol eléred az internetet, ott lesznek a fájljaid is veled, és ehhez nem kell nehéz laptopot sem cipelned magaddal.

4. A fájlok elérése nem lesz eszközhöz kötött. Ami eléri az internetet, azon elérheted a fájlokat. Igaz, az azért kérdés, hogy kezelni tudod-e majd őket, de ha csak képekről, zenékről, és dokumentumokról beszélünk, általában ezeknek megtekintéséhez elég egy okostelefon is.

5. A feltöltött fájlokat akár le is törölheted a gépedről, így nem foglalnak a merevlemezen helyet. Ez sokszor a többi adat elérését is meggyorsíthatja, így akár a számítógéped is gyorsabb lehet a nagy mennyiségű adat letörlése után.

Mielőtt azonban nekiállsz, és elkezded azonnal feltöltögetni a merevlemezed tartalmát az internetre, fontos tudnod, hogy veszélyei, hátrányai is vannak annak, ha feltöltünk valamit az internetre. Erről fog szólni a következő bejegyzés csütörtökön.

Addig is szép napot, használjátok ki a napsütést!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kérlek, oszd meg velem a bejegyzéssel kapcsolatos gondolataidat!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...